cara buat pudding sedap | recipe france
Pertama sekali, panaskan air sebanyak 6.5 liter bersama 40g agar-agar.
Bila air dah mendidih dan agar-agar dah larut, masukkan susu cair setin.
Kemudian, masukkan gula pasir 700g. Kalau suka manis, boleh tambah lagi gula tapi kami suka versi kurang manis. Baru lemak susu terasa.
Kemudian masukkan serbuk susu coffeemate sepaket 450g. Kacau rata dan tunggu hingga air mendidih.
Siap! Boleh padam api.
Cadangan perisa - Strawbery, Milo, Original, Koko, Keladi, Jagung, Bandung, Pandan, dll.
cara masak pudding |
Masukkan ke dalam cawan dadih. Sejukkan seketika, kemudian boleh tutup semua bekas dan simpan didalam peti ais. Boleh tahan lama dadih ni! Lebh seminggu. Bila nak makan amik je. Hehe selamat mencuba!
0 Comments:
Post a Comment